vårt prosjekt


Hold Fast-en opplevelse på sjøen for alle!
Et idealistisk AS stiftet av Samuel Massie og Rune Supern Olsgaard. Selskapet er et sosialt entreprenørskap hvor det ikke skal tas ut utbytte og overskudd. Overskudd skal investeres videre i Hold Fast eller andre samfunnsnyttige formål.

Samuel Massie er kjent fra tv-seriene Sjøsprøyt,Tangeruddampen, Skal vi danse og Berserk. Han har skrevet boken Hold Fast! I dag er han også en aktuell som foredragsholder, og holder over 300 foredrag i året for både næringsliv, skoler og andre institusjoner i hele Norge. Rune Supern Olsgaard er kjent fra tv-seriene Berserk, Tangerudbakken, Tangeruddampen, Ta en tattoo og Pimp my ride Norge.

Vi har gått til innkjøp av 2 båter, en Formosa 41 og en Norsafe 33. Formosa 41 er en 2 mastet havseiler med skutelinjer som minner om en mini Christian Radich i dag og vil etter ombygging bære preg av et piratskipkopi. Det blir 10 køyeplasser beregnet for lengre turer.
Norsafe 33 er en tidligere livbåt fra Statoils Norne gass-skip som er registrert for 36 personer. Båten skal handicap tilpasses til kortere turer for grupper med og uten handicap på inntil 20 personer. Båten vil bruke en kite for framdrift og blir dermed den første store båten i Norge som blir tilpasset kite. Det er inngått et samarbeid med et tysk firma som er det ledende i markedet.

Under er en plan om hvordan båtene vil se ut.

Livbåten Norsafe 33

Hold Fast - Livbåten Norsafe 33

Havseilern Formosa 41

Hold Fast - Havseilern Formosa 41

Prosjektet har som mål å være et selvfinansierende realiseringsprosjekt for mennesker i alle aldersgrupper som sliter i hverdagen.
Det skal bestå av alt fra mennesker med rusproblemer til skadeproblematikk og handicap til mennesker i en vanskelig livssituasjon som trenger et lite avbrekk fra hverdagen på sjøen, litt veiledning og ikke minst MESTRING.

Turene skal finansieres av firmaer, grupper eller enkeltpersoner som har økonomi til å betale for en sjøopplevelse som mannskap sammen med Samuel Massie og Rune Supern Olsgaard. Driften av båtene vil foregå i idylliske omgivelser i “Villa Bugten” ved siden av Frammuseet og Kon-Tiki museet med grei adkomst for alle typer kjøretøy. Båtene ble begynt ombygget i Oktober 2015 på Bunnefjorden slipp og båtbyggeri.
Arbeidet på havseileren vil i hovedsak utføres av en gjeng unge menn med et tidligere rusproblem, med hjelp fra fagkyndige. Dette er en avdeling for frivillig rusbehandling i umiddelbar nærhet av Bunnefjorden slipp og båtbyggeri. Monsterbedriften, som ble kåret til årets sosiale bedrift av Ferd i 2014 vil stå for ombyggingen av livbåten. Båtene skal sjøsettes sommeren 2016 og skal da seiles hele norskekysten med de unge voksne som jobbet med havseileren og Monsterbedriften som mannskap. Hele prosjektet skal dokumenteres av Zacapa Film som har produsert Tangerudbakken, Tangeruddampen og Jul i Tangerudbakken for TVNorge, med tanke på en ny tv-serie.

Vi håper deres firma/organisasjon er interessert i å være med å støtte eller samarbeide med oss i dette prosjektet.Vi blir selvfinansierende så fort vi er oppe og står, men det kreves midler, utstyr og materialer for realiseringen av dette prosjektet. Støtten kan gis i form av deres produkter og tjenester eller økonomisk støtte fra deres bedrift. Det kan også være aktuelt med en eller flere hovedsponsorer som vil bli profilert på alle våre seil og kiter til begge båtene for en 5 års periode som er seilene og kitenes minimums levetid.

Mvh
HOLD FAST – en opplevelse på sjøen for alle!

Støtt oss

Kontakt

Samuel Massie
984 61 559
samuel@hold-fast.no

Rune Supern Olsgaard
41417000
super.81@live.no